« Θάλαsos –α- χωρίς πλαστικά » ΤΑΞΗ Α

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ : «Θάλαsos –α- χωρίς πλαστικά .»

Αγαπητοί γονείς σας στέλνω κάποιες πληροφορίες για το πρόγραμμα που κάνουμε στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αυτό το διάστημα γιατί πιστεύω ότι αυτό που μαθαίνουν τα παιδιά αφορά όλους μας και πιο πολύ τους μεγάλους που δίνουμε το παράδειγμα καθημερινά με τις πράξεις μας. Και ακόμη γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι ο πλανήτης που ζούμε κινδυνεύει και μαζί και εμείς και τα παιδιά μας. Δεν είναι ιδιοκτησία μας ,μας φιλοξενεί και μας και όλες τις γενιές πριν και μετά από μας. Σας στέλνω μερικά βίντεο που μπορείτε να τα δείτε. Εμείς τα είδαμε στο σχολείο αλλά καλό είναι να τα δείτε και να συζητήσετε με τα παιδιά τι μπορείτε να κάνουμε όλοι για να βοηθήσουμε να έχουμε έναν πλανήτη που θα χαιρόμαστε να ζούμε σ’αυτόν και δεν θα κινδυνεύει η ζωή των ζώων και η δική μας.

Ρύπανση από πλαστικά

Μη μένεις θεατής…….

WWF ΄Ωρα για δράση…

Πλαστικός πλανήτης

Το ταξίδι του μπουκαλιού 2016

Αφήγηση παραμυθιού « Μια θάλασσα πλαστικά»

Πλαστικά απορρίμματα σε ποτάμια…….

WWFGREECE- Πόσο κακό κάνει…….

Πιστεύω ότι θα καταλάβετε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και πολλοί από μας δεν το έχουμε καταλάβει.

Αν θέλετε να αντικαταστήσετε τις πλαστικές σακούλες που τις πληρώνουμε κάθε φορά που αγοράζουμε πράγματα στο internet θα βρείτε πολύ ωραίες πάνινες σε διάφορα σχέδια και τιμές. Επίσης οδοντόβουρτσες από ξύλο και μπαμπού και μπατονέτες για τα αυτιά. Κάθε φορά που έχετε σκοπό να αγοράσετε ένα πλαστικό αντικείμενο σκεφτείτε και ψάξτε να βρείτε στο internet ή στην αγορά το είδος που θέλετε αν υπάρχει σε ξύλινο ,χάρτινο ή γυάλινο ή μεταλλικό.

Σε κάποιες χώρες του εξωτερικού οι πολίτες μαθαίνουν και χρησιμοποιούν πλέον αντικείμενα που δεν βλάπτουν το περιβάλλον. Εμείς πότε θα το κάνουμε αυτό; Όταν τα πλαστικά και τα σκουπίδια θα γίνουν πιο πολλά από τα ψάρια και τα ζώα;

Μην ξεχνάτε το πρόβλημα δεν είναι απλά αισθητικό . Το πλαστικό περνάει μέσα από την τροφική αλυσίδα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ελπίζω να σας προβλημάτισα. Σ’αυτό το Θέμα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Αν θέλουμε έναν κόσμο καλύτερο για τα παιδιά μας πρέπει κάτι να κάνουμε .